Stephen Webb

Missä kaikki ovat?

75 ratkaisua Fermin paradoksiin ja Maan ulkopuolisen elämän arvoitukseen

26,00 35,00 

Jos maailmankaikkeus kuhisee elämää, missä kaikki ovat? 75 ratkaisua Fermin paradoksiin ja Maan ulkopuolisen elämän arvoitukseen

”Missä kaikki ovat?” kysyi nobelpalkittu fyysikko Enrico Fermi lounaalla vuonna 1950. Hän oli laskeskellut päässään, millä todennäköisyydellä maanulkoisia älykkäitä sivilisaatioita on olemassa. Omassa kotigalaksissamme on jopa 400 miljardia tähteä ja koko näkyvässä maailmankaikkeudessa 400 miljardia galaksia. Tuntuu uskottavalta, että jossain tässä 14 miljardin vuoden ikäisessä kosmoksessa on tai on ollut vähintään yksi teknisesti yhtä edistynyt sivilisaatio kuin meidän. Miksei meillä ole ensimmäistäkään havaintoa maanulkoisesta elämästä?

Brittiläinen fyysikko Stephen Webb esittelee ja analysoi 75 erilaista tutkijoilta, scifi -kirjoista ja elokuvista peräisin olevaa ratkaisua tälle Fermin mukaan nimetylle paradoksille. Webb on laajentanut aiempaa 50 ratkaisua esitellyttä menestysteostaan  25 uudella vakuuttavalla ja nokkelalla ratkaisulla sekä täydentänyt aiempia.

Esimerkkiratkaisu: Luku 15, Valohäkin rajoitus (pdf-tiedosto)

Arvio Helsingin Sanomien verkkojulkaisussa

Jouni Huhtasen arvio Agicolassa

Paino 0,780 kg (kilogramma)
Mitat 21,5 × 15,5 × 2,5 cm (senttimetri)
Tekijä

Alaotsikko

75 ratkaisua Fermin paradoksiin ja Maan ulkopuolisen elämän arvoitukseen

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

ISBN

Julkaisija

Ursa ry

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja

Painovuosi

2016

Sivumäärä

Suomentaja

Hannu Karttunen

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.