Jari Luomanen

Ilmakehän ilmiöt

- Synty, havaitseminen ja valokuvaaminen

27,00 36,00 

Upeasti kuvitettu teos johdattaa ilmakehän tarjoamiin luontoelämyksiin.

Ulkona liikkuessa voi taivaalla nähdä mitä erilaisimpia luonnonilmiöitä, jännittäviä valoja ja värejä, jos vain huomaa katsoa. Teos esittelee upeiden valokuvien avulla kymmeniä kiehtovia taivaankannen valoilmiöitä, joita voi bongailla ilman erityisiä apuvälineitä. Tarvitaan vain ripaus valppautta ja tietoa siitä milloin yläilmoihin kannattaa katsella.

Useimmin taivaalla voi nähdä vesipisaroiden ja jääkiteiden aiheuttamia ilmiöitä, kuten sateenkaaria ja haloja tai erikoisia pilviä. Kirjasta selviää missä voi nähdä gloorian, Brockenin kummituksen, pyhäinhohteen tai maapallon varjon. Tarina vie revontulten kautta lopulta ilmakehän tuolle puolen eläinratavalon ja Linnunradan pariin.

Kirjoittaja Jari Luomanen on ottanut suurimman osan teoksen valokuvista, ja hän antaa kirjassa käytännöllisiä ohjeita ja vinkkejä ilmiöiden valokuvaamiseen ja kuvien käsittelyyn. Teos sisältää yli 200 valokuvaa.

Korjauksia kirjaan

Paino 0,814 kg (kilogramma)
Mitat 22,0 × 18,5 × 2,0 cm (senttimetri)
Alaotsikko

– Synty, havaitseminen ja valokuvaaminen

Tekijä

ISBN

ISSN

Kirjastoluokka

55.5

Painovuosi

2016

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.