Arik Kershenbaum

Linnunradan käsikirja olioista

29,00 39,00 

Mitä evoluutio maapallolla kertoo elämästä avaruudessa

Suuri osa tutkijoista uskoo, että elämää on olemassa muualla maailmankaikkeudessa. Kuvitelmat avaruusolennoista muilla planeetoilla ovat kuitenkin yleensä tieteisfiktiota.

Arik Kershenbaum ottaa uuden näkökulman astrobiologiaan ja asettaa odotuksemme vieraista olioista vankalle tieteelliselle pohjalle. Kershenbaum esittää, että evoluution lainalaisuudet ovat samalla tavalla universaaleja kuin fysiikan lait. Kuten maapallolla, myös muualla maailmankaikkeudessa eliöt joutuvat hankkimaan energiaa ja sopeutumaan ympäristöönsä hankkimalla uusia ominaisuuksia. Edistyneitä olioita ei voi putkahtaa tyhjästä, vaan niiden täytyy kehittyä alkeellisesta elämästä.

Kershenbaum soveltaa evoluutioteoriaa ja maapallon eläinten kehitystä maanulkoisen elämän hahmottelemiseen. Tutkimalla maapallon eläinkunnassa havaitsemiamme kehityskulkuja voimme selvittää mitä ominaisuuksia maanulkoisella kehittyneellä elämällä voi olla: esimerkiksi kuinka nämä olennot liikkuvat ja kommunikoivat. Voisiko olla yliäänennopeudella liikkuvia oliota? Millaisia ominaisuuksia vieras elämä tarvitsee, ennen kuin esimerkiksi avaruusaluksen rakentaminen on mahdollista? Millaisia avaruusoliot voisivat siis realistisesti olla?

Arik Kershenbaum työskentelee Cambridgen yliopistossa. Hänen tutkimusalaansa ovat eläinten kommunikaatio ja yhteistyö sekä mm. hypoteettiset vieraiden olioiden kielet.

Paino 0,500 kg (kilogramma)
Mitat 25 × 20 × 3 cm (senttimetri)
ISBN

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Tekijä

Suomentaja

Perhoniemi, Tuukka

Painovuosi

2023

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.