Tero Mielonen ja Pentti Otsamo

Otsonipäiväkirjat

17,00 22,00 

Sarjakuvakirja tieteen tekemisestä ja vaihtovuoden seikkailuista ulkomailla.

Sarjakuvakirja tieteen tekemisestä ja vaihtovuoden seikkailuista ulkomailla.

Ilmakehätutkija Paavo lähtee tuoreena tohtorina ja perheenisänä yksin Kuopiosta maailmalle tutkimaan otsonia satelliittimittauksilla. Tutkijan arki uudessa maassa ei lähde liikkeelle kommelluksitta, mutta Paavo vannoo uskollisuutta kuningattarelle, tutkii ja julkaisee varusteinaan tiede ja polkupyörä.

Pentti Otsamo (kuvitus) on palkittu sarjakuvantekijä ja kuvittaja. Tero Mielonen (teksti) on ilmakehätutkija ja innokas sarjakuvaharrastaja.

Kirjasta sanottua

arvionappi_pTutkija Tiera Laitisen arvio
Tähdet ja avaruus 6/2016

 

Tekijät laativat Otsonipäiväkirjojen pohjalta Spotify-soittolistan, jota voi kuunnella kirjaa lukiessaan tai ihan muuten vain. Otsonipäiväkirjat ovat myös Facebookissa.

Tero Mielosen radiohaastattelu kuultavissa Yle Areenassa.

 

Paino 0,479 kg (kilogramma)
Mitat 25,5 × 17,5 × 1,2 cm (senttimetri)
Tekijä

ISBN

ISSN

Kirjastoluokka

85.3

Painovuosi

2016

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.