Ursa ry

Saturnus

10,10 12,10 

Ursan uusi julistesarja!

Cassini-luotaimen kuva Saturnuksesta on koostettu 45 laajakulmakameran otoksesta. Kuvan värit vastaavat luonnollisia. Kuvanottohetkellä Cassini oli 1,1 miljoonan kilometrin etäisyydellä rengasplaneetasta. Renkaat näyttäytyvät planeettaan verrattuna tummilta, koska niiden valo on renkaiden läpi tullutta ja sironnuta. Saturnus puolestaan heijastaa Auringon valoa. Planeetan pohjoisella pallonpuoliskolla näkyy ympäristöä kirkkaampia pilvipyörteitä. Kuvassa on myös kolme Saturnuksen kuuta, Janus, Mimas ja Pandora. Niistä Janus ja Mimas erottuvat julisteessa selvästi ks. kuiden paikat.
Kuva NASA/JPL/Space Science Institute.

Paino 0,100 kg (kilogramma)
Mitat 70 × 50 × 0,1 cm (senttimetri)
Koko

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Tekijä

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.