Hannu Karttunen, Olli Manner ja Tuukka Perhoniemi

Tähdistöt

27,00 36,00 

Kaikki 88 taivaan tähdistöä karttojen ja havaintovinkkien kera.

Jälleen saatavissa!

Koko tähtitaivaan kattava Tähdistöt esittelee kaikki 88 tähdistöä karttojen, tekstin, kuvien ja taulukoiden avulla. Jokaisesta tähdistöstä poimitaan kiinnostavimpia katselukohteita, kuten sumuja, tähtijoukkoja, galakseja ja kaksoistähtiä. Kartat soveltuvat avuksi kohteiden etsintään esimerkiksi kiikarin tai pienen kaukoputken käyttäjälle. Kirjassa esitellään lisäksi tähtitaivaan peruskäsitteitä, tähdistöjen ja tähtikarttojen historiaa, tähtitaivaan kohteita sekä kartaston käyttöä ja annetaan havainnointiohjeita.

Kirjassa kerrotaan myös tähdistöihin ja niiden nimiin liittyvistä taruista. Monet tarut ovat muuttuneet ajan mittaan, ja tavallisimpien versioiden lisäksi kirjassa käsitellään alkuperäisistä antiikin ajan lähteistä löytyneitä kertomuksia. Mukana on myös suomalaisen ja saamelaisen kansanperinteen nimistöä ja saamelainen tähtikartta.

Korjauksia kirjaan

Paino 1,163 kg (kilogramma)
Mitat 31,0 × 25,0 × 2,0 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2020

Kirjastoluokka

52.2

Kustantaja

Ursa ry

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja

Päätekijä

Karttunen ym.

Painos

2. painos

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.