Manner, Olli ja Mäkelä, Veikko

Tähtitaivas paljain silmin

Opas tähtien katseluun ilman apuvälineitä

19,00 25,00 

Uusi painos tähtitaivaan katselijan perusoppaasta

Tähtitaivaalta löytyy paljon nähtävää paljain silmin. Opi tunnistamaan tähdistöjä, löydä planeetat ja tarkkaile Kuun vaiheita. Kirjassa esitellään Suomesta paljain silmin näkyvät yötaivaan kohteet, myös haasteellisia himmeitä tähtijoukkoja ja galakseja.

Tähtitaivas paljain silmin sisältää lukuisia etsintäkarttoja, tietoa sopivista katselukohteista ja selkeät ohjeet niiden löytämiseksi. Päivitetty opas tähtitaivaan katseluun ilman kiikaria tai kaukoputkea sopii mainiosti ensimmäiseksi oppaaksi tähtitaivaan alle.

Kirja perustuu tekijöiden vetämiin tähtitaivaskursseihin ja vuosikymmeniä kestäneeseen tähtiharrastukseen. He ovat koonneet kokemuksensa ja vinkkinsä aloittelevalle ja kokeneemmallekin tähtitaivaan katselijalle.

Sisältö:

1 Johdannoksi
2 Tähtitaivas eri vuodenaikoina
3 Ensimmäiset tähtikuviot
4 Uusia tähtikuvioita
5 Lisää tähtitaivaasta
6 Tähdet
7 Syvä taivas
8 Kuu
9 Aurinko
10 Planeetat
11 Aurinkokunnan pienkappaleet
12 Muita taivaan valoja
13 Havaintovälineet ja olosuhteet

Paino 0,436 kg (kilogramma)
Mitat 25 × 18 × 1 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2020

Alaotsikko

Opas tähtien katseluun ilman apuvälineitä

Kirjastoluokka

52

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.