Sky-Watcher

Explorer-130PDS ja Az-GTi

819,00 910,00 

Helppokäyttöinen Wifi-yhteyttä hyödyntävä jalusta ja Explorer130PDS-kaukoputki. Ohjaaminen vaatii Android- tai iOS-käyttöjärjestelmän, jossa ladattuna SynScan-ohjelma (ilmainen).

Näppärä Explorer130PDS-kaukoputki helposti kuljetettavalla AZ-GTi-jalustalla. Jalusta luo oman WiFi-verkon, johon Android- tai iOS-käyttöjärjestelmän (puhelin, tabletti tms.) saa suoraan yhdistettyä. Käyttölaitteessa tulee olla asennettuna SynScan-ohjelma. Jalustassa on sisäänrakennettu paristokotelo (8xAA), joten jalustaa voi käyttää missä vain. Käyttölaitteen GPS-, päivämäärä- ja aikatiedot tulevat suoraan SynScan-ohjelman käyttöön, joten näitä ei tarvitse erikseen näpytellä.

Jalustassa on Sky-Watcherin oma ”Freedom-Find”-teknologia käytössä. Voit suunnata kaukoputken jalustassa myös käsin ilman että systeemi kadottaisi asentotajuntansa. Näin kohteiden katsominen on entistäkin jouhevampaa. Jalustassa on mahdollisuus myös ulkoiselle virtalähteelle (7-14V, 0.75A), mikäli ei halua käyttää ladattavia akkuja tai sormiparistoja. Jalustaan saa liitettyä SynScan-käsiohjaimen, mutta se ei kuulu paketin sisältöön. Jalustasta saa ”snap”-piuhalla kameran suoraan jalustaan. Käyttölaitteelle ladattavassa SynScan-ohjelmassa on ”Point and Go”-toiminto sekä ”Tonight’s Best Objects”-kierros mikäli haluat päästä entistäkin helpommalla. On myös mahdollista käyttää kaukoputkea kolmannen osapuolen tähtikarttasovelluksella.

Kaukoputki on Explorer-130PDS, joka on Ursan suosituin Newton-mallinen kaukoputki. Optiikka toimii erinomaisesti sumumaisten kohteiden katseluun. Tällä saa parhaimmat tehot irti valosaasteettomalla seudulla. PDS-lyhenne tulee sanoista ”Parabolic Dual-Speed”. Parabolinen peilin muoto on tarkkuudeltaan 1/4-näkyvän valon aallopituudesta. Dual-Speed, eli kaksoisnopeustarkennin takaa että kuvan saa hienosäädettyä tarkaksi missä tahansa olosuhteissa. Mukana tulee 28mm 2-tuuman okulaari, joten näkökenttä on kaukoputken näkymäksi erittäin laaja.

HUOM
Ohjainsovellus on englanninkielinen. Ursa toimittaa suomenkieliset käyttöohjeet

Paino 14 kg (kilogramma)
Mitat 115 × 25 × 30 cm (senttimetri)
Tuotekoodi

20314/10219

Tekijä

Paino havaintokunnossa

8,5 kg

Max. korkeus

152cm

Optiikan tiedot

Optiikka Newton, Polttoväli 650mm, Objektiivin halkaisija 130mm, Okulaarit 28mm (2"-okulaari)

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.