Marko Riikonen

Halot

Jääkidepilvien valoilmiöt

28,00 36,00 

Halot syntyvät, kun auringon valo taittuu ja heijastuu ilmassa leijailevista pienistä jääkiteistä. Erot kiteiden muodossa ja asennossa saavat aikaan nykyään tunnetut noin 70 erilaista haloa. Parhaimmillaan halot voivat levittäytyä koko taivaalle kirkkaana ja näyttävänä erilaisten kaarten, renkaiden ja valoläikkien muodostelmana.

Auringon haloja voi Suomessa havaita vähintään 150 päivänä vuodessa, paljon useammin kuin sateenkaaria. Myös öisin voi nähdä haloja katulamppujen tai Kuun valossa. Ilmaston puolesta halotarjonta on Suomessa monipuolista ja haloja näkyy täällä kaikkina vuodenaikoina.

Suomalaisen haloharrastajan Marko Riikosen kirjoittama käsikirja tutustuttaa halojen maailmaan. Kirjassa esitellään ensimmäistä kertaa kaikki tunnetut halomuodot parhaimpien koti- ja ulkomaisten valokuvien sekä tietokonesimulaatioiden avulla. Riikonen antaa eväät myös halojen havaitsemiseen ja valokuvaamiseen.

Korjauksia kirjaan

Paino 0,588 kg (kilogramma)
Mitat 25,0 × 21,0 × 1,1 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2011

Alaotsikko

Jääkidepilvien valoilmiöt

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 124

Arviot

Marko Riikosen kirja lienee kattavin koskaan, millään kielellä, kirjoitettu pelkästään haloilmiöitä käsittelevä teos. — Painettujen kuvien laatu on pääsääntöisesti erinomainen. — Innostavalla ja asi

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Marko Riikonen

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.