Karttunen, Hannu;Koistinen, Jarmo; Saltikoff, Elena ja Manner, Olli

Ilmakehä, sää ja ilmasto

Suomalaisen säätiedon perusteos

32,30 40,25 

Jäntevä tietopaketti ilmakehästä.

Säätiedon suomalainen perusteos on uudistunut: Ilmakehä ja sää on nyt Ilmakehä, sää ja ilmasto. Suurempi sivukoko mahdollistaa isommat kuvat ja sisältö on laajentunut 505 sivuun. Ilmakehä, sää ja ilmasto esittelee ilmakehän kaikkine ilmiöineen yksissä kansissa.

Kirjassa kerrotaan, mitä sää on, mitkä järjestelmät vaikuttavat sään syntyyn ja mikä Maan ilmakehässä on erityistä. Tuuli, sade tai pouta eivät synny satunnaisesti, vaan johdonmukaisen prosessin tuloksena. Teoksessa kerrotaan myös, miten säätä ennustetaan ja mikä tekee ennusteen laatimisesta ammattilaisen työtä.

Ilmakehä, sää ja ilmasto taustoittaa myös nykyistä ilmaston muutosta ja kertoo uusinta tietoa sen yksityiskohdista. Teos selittää, mitä ilmaston globaalilla ja alueellisella vaihtelulla sekä ilmastotekijöillä tarkoitetaan ja mitkä muutokset kytkeytyvät ihmisen toimintaan. Teos valaisee ilmaston mallintamista ja kertoo, miten nykyisiin varsin tarkkoihin ennusteisiin ilmastonmuutoksesta päädytään.

Runsas kuvitus kannustaa omaan havainnointiin ja kirjan annista hyötyvät niin veneilijät, mökkeilijät kuin ilmailuharrastajatkin. Maantieteellinen sijaintimme määrää ainutlaatuiset sääolomme. Tässä kotimaisten asiantuntijoiden kirjoittamassa kirjassa kerrotaankin säästä juuri suomalaisesta näkökulmasta.

Taivaalla voi myös havaita monenlaista kiinnostavaa katseltavaa ja kirjassa esitellään ilmakehän yleisimmät valoilmiöt selityksineen.

Älä jää sään armoille, vaan ota se haltuun!

Sisältö:

1. Ilma ja ilmakehä
2. Ilman fysiikkaa
3. Ilmakehä ja valo
4. Ilmakehän rakenne
5. Ilmakehän kemiaa
6. Globaali ilmasto
7. Ilmastonvaihtelut ja niiden syyt
8. Nykyinen ilmaston muutos
9. Säähavainnot ja kartat
10. Tuulten ja vesien fysiikkaa
11. Suuret sääjärjestelmät
12. Konvektiiviset sääjärjestelmät
13. Sään ennustaminen
14. Suomen ilmasto
15. Taittumis- ja heijastumisilmiöt
16. Ilmakehän valot ja värit
17. Sateenkaaret, halot ja kehät
18. Ylemmän ilmakehän ilmiöt ja avaruussää
19. Valoilmiöiden havaitseminen
20. Ilma ja ääni
21. Muiden planeettojen ilmakehät

Korjauksia kirjaan

Paino 1,327 kg (kilogramma)
Mitat 25,0 × 21,0 × 3,0 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2008

Alaotsikko

Suomalaisen säätiedon perusteos

Kirjastoluokka

55.5

Arviot

"Liki 500-sivuinen Ilmakehä, sää ja ilmasto vastaa suurin piirtein kaikkiin kysymyksiin, mitä vähän syvällisemminkin ilmakehän ilmiöistä kiinnostunut keksii kysyä." Marko Hamilo, Tiede-lehti "Teos on

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Karttunen ym.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.