Kaiken loppu

(Tähtitieteellisesti katsoen)

27,00 36,00 

Viisi maailmanloppua

Tiedämme varmasti, että maailmankaikkeus syntyi ja olemme saaneet selville tapahtumat alkuhetkien jälkeen kohtuullisen hyvin. Mutta mikä maailmankaikkeutta odottaa tulevaisuudessa? 

Teoreettiseen kosmologiaan erikoistunut astrofyysikko Katie Mack kuljettaa lukijansa viiden erilaisen maailmankaikkeuden lopun läpi: universumi voi rysähtää kasaan, kohdata lämpökuoleman, repeytyä hajalle, pompata uuteen alkuun tai tulla seuraavan viiden minuu-tin kuluessa nielaistuksi valonnopeudella etenevään tyhjiön hajoamisen aiheuttamaan kuplaan ilman ennakkovaroitusta.

Mack esittelee kosmologian, kvanttimekaniikan ja säieteorian keskeisiä ajatuksia ja kuvailee kuinka pienet muutokset nykyisiin käsityksiimme voivat muuttaa tulevaisuudennäkymiä dramaattisesti.

Teos antaa oivaltavan läpileikkauksen tämänhetkisestä kosmologisesta tutkimuksesta ja samalla omasta paikastamme maailmankaikkeudessa.

Katie Mackin haastattelu
(osa Ursan Tähtilive-ohjelmaa Helsingin kirjamessuilta 2021)

Paino 0,3 kg (kilogramma)
Mitat 21 × 14 × 2 cm (senttimetri)
Alaotsikko

(Tähtitieteellisesti katsoen)

ISBN

Päätekijä

Katie Mack

Suomentaja

Perhoniemi, Tuukka

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.