Sky-Watcher

Sky-Watcher Skymax-102

389,00 432,00 

Erä Skymax-102 putkia erikoishintaan (norm.
448/498 €).

Sama optiikka kuin Starquest 102, mutta tukevammalla
EQ-2-jalustalla.

Suhteellisen kevyt ja helppokäyttöinen aloittelijallekin sopiva kaukoputki. Skymaxin suljettu Maksutov-Cassegrain-rakenne mahdollistaa pienestä koosta huolimatta pitkän polttovälin, helppohoitoisen suljetun rakenteen ja korkean kuvanlaadun. Keveytensä ansiosta putki on helppo ottaa vaikka matkalle mukaan. Kolmijalkainen jalusta on helppo säätää tukevaksi epätasaisellakin alustalla. Skymax-102 soveltuu erinomaisesti myös lahjaksi tai nuorellekin tähtiharrastuksen aloittelijalle.

Skymax-102 kaukoputken peilin halkaisija on 102 mm. Tämän kokoinen kaukoputki on omiaan yleiseen harrastelijakäyttöön, sillä valovoima riittävä monenlaisiin kohteisiin, mutta putken paino pysyy kuitenkin kohtuullisena. Mukana tulevat kaksi okulaaria antavat suurennukset, jotka sopivat hyvin esimerkiksi Kuun, Jupiterin ja muiden planeettojen, tähtien, avonaisten tähtijoukkojen ja kirkkaimpien galaksien katseluun. Lisävarusteena on saatavilla mm. erilaisia okulaareja, aurinkosuodin sekä seurantamoottori.

Ursasta ostettavan kaukoputken hintaan sisältyy lisäksi Tähdet-vuosikirja (sh. 16 €), Kaukoputket – käyttäjän opas (sh. 15,15 €). Noudon yhteydessä saat alkuopastuksen kaukoputken käyttöön.

Ensimmäistä kaukoputkea ostamassa? Tutustu kaukoputken ostajan oppaaseen.

Sama malli on saatavilla myös mobiilisovelluksen kautta ohjattavalla go-to-jalustalla.

 

 

Paino 14 kg (kilogramma)
Mitat 85 × 40 × 35 cm (senttimetri)
Objektiivin halkaisija

102 mm

Polttoväli

1300 mm, f/12.75

Okulaarit

Sisältää okulaarit (1,25") 10 ja 25 mm, vastaavat suurennukset 52 x ja 130x

Jalusta

Ekvatoriaalinen EQ-2-jalusta hienoliikunnoilla

Etsin

Punapiste-etsin

Paino

havaintokunnossa 11 kg

Tuotekoodi

10674

Tekijä

Paketin mitat

101 x 46 x 27 cm

Muuta

Hintaan sisältyy Tähdet-vuosikirja (sh. 16 €) sekä Kaukoputket – käyttäjän opas (sh. 15,15 €).

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.

Saatat myös pitää...