Karttunen, Hannu; Kröger, Pekka ja Poutanen, Markku

Tähtitieteen harjoitustehtäviä

0,00 

Eukleideen kerrotaan sanoneen, että geometriaan ei ole kuninkaan tietä. Tähtitieteeseen ei myöskään ole oikotietä, vaan tulokset ovat harjoituksen takana.

Varasto loppu

Paperinen kirja on loppuunmyyty. Jos kuitenkin haluat treenata tenttiin tai testata matemaattisia taitojasi ihastuttavan kamalilla tehtävillä, voit ladata kirjan pdf-tiedostona täältä.

Kumpi näkyy läpimitaltaan suurempana, neljän valovuoden päässä olevan Auringon kokoinen tähti vai Tallinnassa oleva hehkulamppu? Mitä suurennusta käyttäen käyttäen Jupiter suurimmillaan näyttää yhtä suurelta kuin Kuu paljain silmin. Miksi avaruusaluksessa oleskeleva astronautti tuntee itsensä painottomaksi? Montako vieriviereen rakennetuilla Loviisan ydinvoimaloilla peitettyä maapalloa tarvittaisiin Auringon tehon tuottamiseen?

Eukleideen kerrotaan sanoneen, että geometriaan ei ole kuninkaan tietä. Tähtitiede on tieteenala, johon ei myöskään ole oikotietä, vaan tulokset ovat harjoituksen takana.

Tähtitieteen harjoitustehtäviä tarjoaa noin kaksisataa tehtävää, joita suorittamalla voi valmistautua tähtitieteen peruskurssin tenttiin tai muuten vain kiduttaa itseään.

Tehtävät vaihtelevat naurettavan helpoista erinomaisen inhottaviin. Niihin annetaan myös sangen yksityiskohtaiset ratkaisut. Kaikki tarvittavat tiedot löytyvät kirjasta Tähtitieteen perusteet – kolmas laitos.

Tehtävien laatijat ovat monivuotisen opetuskokemuksen turhauttamia tähtitieteilijöitä.

Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2009

Painos

2. laitoksen 4. painos

Alkuperäinen Julkaisuvuosi

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Karttunen ym.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.