Tähtinen, Leena; Flynn, Chris

Universumin pimeä puoli

26,25 33,20 

Pimeiksi kutsutut aine ja energia ovat universumin suurimmat arvoitukset.

Kosminen löytötavaratoimisto olisi tarpeen, sillä 95% maailmankaikkeudesta on kateissa!

Katsoessamme galaksien tähtiä ja kaasupilviä, huomaamme, että niiden liikettä ei voida selittää pelkästään näkyvällä aineella. Tavallista ainetta onkin maailmankaikkeuden sisällöstä vain 4,7%. Sen lisäksi on oltava viisinkertainen määrä meille tuntematonta ja näkymätöntä, vetovoiman avulla vaikuttavaa ainetta.

Maailmankaikkeuden laajenemisen selittämiseksi puolestaan tarvitaan niin paljon jotain mysteeristä työntövoimaa, että sen osuus kaikkeudesta on 72%!

Pimeiksi kutsutut aine ja energia ovat universumin suurimmat arvoitukset. Tiedetoimittaja, dosentti Leena Tähtinen ja tutkija Chris Flynn kartoittavat tähtitieteilijöiden ja fyysikoiden näkemyksiä siitä, mitä nämä universumin pimeät puolet voisivat olla.

Paino 0,596 kg (kilogramma)
Mitat 25 × 21 × 1 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISSN

ISBN

Painovuosi

2008

Kirjastoluokka

52.2

Arviot

"Kirja on niin hyvä ja koukuttaa siinä määrin, että se pitää lukea lähes yhdeltä istumalta." Jari Mäkinen, Tähdet ja avaruus 8/2008

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Tähtinen & Flynn

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.