Markus Hotakainen

Tähtitieteen naiset

26,00 32,90 

Naisia tähtitieteen tutkijoina

Ilman heitä tuntisimme universumin huonommin.

Näiden naisten ansiosta olemme paremmin perillä maailmankaikkeuden mittasuhteista, tähtien koostumuksesta ja jopa pimeän aineen olemassaolosta. Valtaosa heistä on jäänyt tieteen historiassa tyystin huomiotta, ja usein naiset ovat joutuneet olemaan kahta sinnikkäämpiä saadakseen harjoittaa ammattiaan. Joskus tutkimuksen esteenä on ollut sopivan vessan puute, joskus työtä on tehty salassa, joskus naisia on värvätty vain, koska heille on voitu maksaa pienempää palkkaa kuin miehille.

Tähtitieteen naiset kertoo eri aikakausina eläneiden tutkijoiden kiehtovista elämänvaiheista ja uraauurtavasta työstä. Mukana on esimerkiksi ensimmäinen tähtitieteestä väitellyt suomalaisnainen, Liisi Oterma, joka löysi kaikkiaan 200 uutta asteroidia ja kolme komeettaa.

Paino 0,706 kg (kilogramma)
Mitat 21,5 × 15,3 × 3 cm (senttimetri)
ISBN

Tekijä

Painovuosi

2022

Sivumäärä

Kustantaja

Aula & Co

Päätekijä

Markus Hotakainen

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.