Karttunen, Donner, Kröger, Oja ja Poutanen (toim.)

Tähtitieteen perusteet – 6. laitos (pehmeäkantinen)

33,00 45,00 

Tähtitieteen perusoppikirjana asemansa vakiinnuttaneen Tähtitieteen perusteiden kuudes laitos nyt pehmeäkantisena.

Suomalainen tähtitieteen klassikko Tähtitieteen perusteet nyt laajennettuna kuudentena laitoksena.

Yliopiston peruskurssin kurssikirja tarjoaa tasapainoisen ja havainnollisen johdatuksen tähtitieteeseen ja astrofysiikkaan. Kirja painottaa sekä tähtitieteellisiä käsitteitä että niiden takana vaikuttavia fysiikan periaatteita. Kirjassa esitettävät tulokset on pyritty johtamaan alkeisfysiikasta lähtien aina silloin, kun se on mahdollista.

Selkeän esitystapansa ansiosta kirja sopii hyvin myös johdatukseksi ja hakuteokseksi harrastajille, jotka kaipaavat hieman perusteellisempia tietoja kuin yleistajuiset teokset ja havainto-oppaat tarjoavat. Teoksesta saa perusteellisen kuvan tämän hetken tähtitieteestä.

Uudistettu ja laajennettu kuudes laitos sisältää uutta tietoa mm. eksoplaneetoista, galakseista, kosmologiasta ja omasta aurinkokunnastamme.

Tähtitieteen perusteiden englanninkielinen versio (kustantaja Springer Verlag) on maailmalla laajalti käytössä tähtitieteen perusoppikirjana, ja sitä ollaan uudistamassa niin, että sen kuudes laitos vastaa sisällöltään tätä suomenkielistä laitosta. Tähtitieteen perusteet on aiemmin käännetty myös saksaksi ja koreaksi.

Korjauksia kuudenteen laitokseen

Paino 1,672 kg (kilogramma)
Mitat 20,9 × 24,7 × 4 cm (senttimetri)
Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2016 / lisäpainos 2020

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.