Hannu Karttunen

Avaruuden valloitus

25,00 33,00 

Avaruustutkimuksen ja -lentojen historiaa ja tekniikkaa.

Ensimmäinen ihmisen tekemä laite nousi Maan kiertoradalle vain vajaa 60 vuotta sitten. Nyt lentolippuja turistimatkalle avaruuteen voi jo varata.

Avaruustutkimus on edennyt vuosikymmenten aikana huimasti pitkälti avaruusteleskooppien ja luotainten avulla tehtyjen havaintojen ansiosta. Tietomme maailmankaikkeuden iästä, rakenteesta ja koostumuksesta perustuvat avaruuskaukoputkien tuloksiin. Parhaan käsityksen oman aurinkokuntamme planeetoista olemme saaneet niille lähetetyillä luotaimilla. Maapallon ja ilmakehän tutkimuksessa satelliitit ovat avanneet kokonaan uusia mahdollisuuksia ja arkielämäkin on helpottunut sää-, tietoliikenne-, ja paikannussatelliittien takia.

Kirjassa tarkastellaan avaruustutkimuksen historiaa, sovelluksia, tekniikkaa ja sattumia. Menestysten rinnalla suunnittelijoille sattuu erehdyksiä ja astronautit yrittävät selvitä ongelmista painottomina avaruuden tyhjyydessä. Kaikki tarinat eivät ole päättyneet onnellisesti, mutta pitkän tauon jälkeen avaruusmatkailu on taas piristymässä.

Kirja on uudistettu ja laajennettu laitos Hannu Karttusen vuonna 2009 julkaistusta Matkalla avaruuteen -teoksesta (Kustannusosakeyhtiö Otava).

Paino 0,678 kg (kilogramma)
Mitat 24,0 × 16,5 × 1,6 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2014

Kirjastoluokka

52.4

Kustantaja

Ursa

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Hannu Karttunen

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.