Heikki Oja

Universumi

27,00 36,00 

Heikki Oja on koonnut koko universumin ilmiöt yksiin kansiin.

Maailmankaikkeus on valtavan suuri ja täynnä äärimmäisiä ilmiöitä, toisaalta raivokkaan nopeita ja voimakkaita, toisaalta majesteetillisen verkkaisia ja mahtavia. Universumi esittelee 106 keskeisintä tähtitieteen ilmiötä, esimerkiksi tähdet, mustat aukot, painovoimalinssit ja rengasgalaksit.

Tähtitiede elää voimakasta kehitysvaihetta, ja siksi uudet havainnot tuovat koko ajan odottamattomia löytöjä universumistamme. Uusia merkittäviä ilmiöitä ovat esimerkiksi pimeä aine galakseissa, mustien aukkojen törmäykset ja pimeä energia. Universumi on löytöretki omaan maailmankaikkeuteemme.

Ilmiöiden lisäksi kirjassa kuvaillaan tunnetut viisi luonnonvoimaa ja ne viestintuojat, kuten sähkömagneettisen säteilyn aallonpituudet, joiden avulla avaruutta voidaan kartoittaa.

Heikki Oja esittelee ilmiöt näyttävien kuvien ja ytimekkään tekstin avulla. Koko kirjan läpi kulkee universumin aikajana.

Tiedojulkistamisen valtionpalkinto 2018: ”Heikki Ojan Universumi on loistava esitys omasta maailmankaikkeudestamme –– kattava, upeasti kuvitettu ja selkeästi kirjoitettu.”

Paino 1,170 kg (kilogramma)
Mitat 25,2 × 21,5 × 2,3 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2017

Kirjastoluokka

52.2

Kustantaja

Ursa

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 155

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Heikki Oja

Tuotekoodi

9789525985498

Painos

2. painos

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.