Maailmankaikkeuden rakenne

12,00 16,00 

Maailmankaikkeus on saanut alkunsa yhdestä pisteestä 13,8 miljardia vuotta sitten. Koko maailmankaikkeus on edelleen tuon pisteen sisäpuolella. Piste on laajentunut valtavaksi, ja me katselemme sitä sisältäpäin, koska olemme osa maailmankaikkeutta.

Heikki Oja avaa universumin saloja lyhyesti ja helposti sulavassa muodossa. Hän kuljettaa lukijan neljällä hypyllä halki maailmankaikkeuden, näyttää meille menneisyyden taivaalla, osoittaa ihmisen paikan maailmankaikkeudessa ja erittelee pimeän aineen ja pimeän energian vaikutukset universumiin. Samalla hän kertoo miten tämä kaikki on saatu selville ja vastaa lopuksi vielä yleisimpiin hänelle yleisöluennoilla esitettyihin kysymyksiin.

Professori Heikki Oja on palkittu tietokirjailija, ja hän on opettanut tähtitiedettä pitkään Helsingin yliopistossa. Hänen viime vuonna ilmestynyt teoksensa Universumi on edennyt jo kolmanteen painokseen.

Jos kaipaa yksinkertaista kuvausta maailmankaikkeuden rakenteesta, kokenut tähtitieteen kansantajuistaja Heikki Oja tarjoaa yhden aivoihin mahtuvan. Universumi on pallo, koska se sai alkunsa yhdestä pisteestä ja laajeni yhtä nopeasti kaikkiin suuntiin. Me olemme pallon sisällä. Oja mahduttaa paljon monimutkaisempiakin asioita alle satasivuiseen kirjaseen. Universumin suurimmat mysteerit tarjoutuvat lukijalle inhimillisinä palasina.” Matti Mielonen, HS 12.12.2018 (arvio maksumuurin takana).

 

Heikki Ojan luento Maailmankaikkeuden rakenteesta marraskuussa 2017:

Paino 0,141 kg (kilogramma)
Mitat 18,5 × 11,3 × 1,3 cm (senttimetri)
ISBN

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Julkaisija

Ursa

Päätekijä

Heikki Oja

Sidonta

Sivumäärä

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.