Jari Mäkinen

Avaruusluotainten ABC

26,00 35,00 

Avaruusluotaimet ovat nykyajan tutkimusmatkailijoita.

Miten upeat kuvat toisilta planeetoilta saadaan? Kuinka robottiluotaimet voidaan lennättää tarkasti kaukaisillekin taivaankappaleille? Mikä on avaruusluotaimen anatomia? Miltä tutkijasta tuntuu, kun luotain rysähtää Marsin pintaan tai lähettää vuosikymmenen kestäneen lennon jälkeen ensimmäiset tiedot kaukaisen kuun pinnalta?

Avaruusluotainten ABC kertoo miten monimutkaiset avaruusluotaimet tehdään ja kuinka ne pystytään ohjaamaan tuntemattomiin uusiin maailmoihin interplanetaaristen etäisyyksien päähän. Kirjassa ratsastetaan luotaimien mukana Auringon luokse, planeetoille, Kuuhun ja komeetalle sekä uskaltaudutaan aurinkokunnan ulkopuolelle kurottamaan kohti lähimpiä tähtiä.

Sisältö:

1 Hasardihommaa
2 Teemme avaruusaluksen
3 Interplanetaarista biljardia
4 Erinomaisen kiinnostava helvetti
5 Hei, Kuu-ukko!
6 Rallia punaisella planeetalla
7 Komeettajahti on alkanut
8 Jättiläisten vakoojat
9 Tapaus Titan
10 Hämärän rajoilla
11 Tähtiin!

Paino 0,808 kg (kilogramma)
Mitat 25,0 × 21,0 × 1,5 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2012

Kustantaja

Ursa

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 128

Päätekijä

Jari Mäkinen

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.