Esko Valtaoja

Avoin tie – kurkistuksia tulevaisuuteen

20,20 25,25 

Esko Valtaoja voitti Tieto-Finlandia-palkinnon vuonna 2002 teoksellaan Kotona maailmankaikkeudessa. Uudessa kirjassaan Avoin tie – kurkistuksia tulevaisuuteen hän suuntaa katseensa tulevaisuuteen.

”Tämä on minun kirjani tulevaisuudesta, ihmisen ja elämän arvokkuuteen ja meidät luoneen maapallon ja maailmankaikkeuden kunnioittamiseen uskovan optimistin kirjoittama kirja. Kotona maailmankaikkeudessa pohti Gauguinin kahta ensimmäistä kysymystä: Mistä tulemme? Keitä olemme? Tämä on kirja kolmannesta kysymyksestä: Minne menemme? On varmaan tarpeetonta sanoa, että tämä kirja ei kerro tulevaisuudesta yhtään mitään; edes minä en ole niin arrogantti, että kuvittelen voivani nähdä tulevaisuuteen – oli se sitten jo olemassa tai ei. Tiedämme minne olimme menossa vasta kun olemme siellä. Mutta me voimme kurkistella, arvailla, toivoa ja varoa – koko ajan muistaen, että me emme vain matkaa tulevaisuuteen, me myös teemme tulevaisuutta.”

Saatavilla sähkökirjana Elisa Kirjasta ja Ellibsistä.

Sisältö:

1. Esko Valtaoja kiipeää lentokoneeseen
2. Rappiota ja utopiaa Venetsiassa
3. Anarkiaa Ruisrockissa
4. TEOTWAWKI!
5. Uhka avaruudesta
6. Kreivi Saint-Germainin vierustoverina
7. Aivodopingia kelanauhurilla
8. Musta on kaunista
9. Pääsiäissaaren arvoitus
10. Heinähenkilöitä ja designvauvoja
11. Taskulaskin valloittaa tähdet
12. Iltakävelyllä Kuussa
13. Avoin tie

Korjauksia kirjaan

Paino 0,313 kg (kilogramma)
Mitat 20 × 13 × 2 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISBN

Kuvittaja

Kannen kuva: Tuula Lehtinen

Painovuosi

2004

Painos

1. painos

Kustantaja

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Arviot

Lue Helsingin Sanomien arvio kirjasta.

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Esko Valtaoja

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.