Fiami

Galilein elämät

Matka halki tähtitieteen historian

9,10 11,60 

Maailmankuva järkkyy, kun Galileo Galilei ja hänen kaksoisolentonsa sekaantuvat historian tapahtumiin tähtitieteen juhlavuoden sarjakuva-albumissa.

Babylonissa vuonna 568 eaa. kirjoitetaan savitauluihin, ennustetaan tähdistä ja lampaan maksasta. Aleksandriassa vuonna 197 eaa. Eratosthenes mittaa maapallon koon maahan tökätyn kepin avulla. Kusumapurassa Gangesin varrella vuonna 499 Aryabhata ei pelkää kastittoman varjoa ja selittää Maan pyörivän.

Padovassa vuonna 1609 Galilei näkee rakentamallaan kaukoputkella asioita, joita ei pitänyt olla olemassa. Lontoossa vuonna 1664 Halley ja Newton laativat aikatauluja pyrstötähdille.

Vuonna 2009 huomataan, että Galilei oli ensimmäinen joka näki nenäänsä pidemmälle.

Mallisivuja:

Katso video Fiamin työskentelystä (italiaksi, avautuu uuteen ikkunaan).

Paino 0,220 kg (kilogramma)
Mitat 30 × 22 × 1 cm (senttimetri)
Tekijä

Sivumäärä

ISBN

Suomentaja

Kaisa Heinlahti ja Tuukka Perhoniemi

Painovuosi

2009

Alaotsikko

Matka halki tähtitieteen historian

Arviot

"Sarjakuvan pohjavire on humoristinen, mutta huumori on taatusti tehokkaampi keino viedä opetus perille kuin ryppyotsainen akateemisuus. Niin maallikko kuin tähtitieteen asiantuntijakin oppii varmasti

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Fiami

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.