Nilsson, Kari; Takalo, Leo; Piironen, Jukka

Havaitseva tähtitiede

16,15 19,20 

Havaitseva tähtitiede sisältää Helsingin ja Turun yliopistojen tähtitieteen aineopintojen havaitsevan tähtitieteen kurssin vaatimuksiin sisältyvän materiaalin. Kirjassa käsitellään vain optisia havaintoja, sillä radioastronomiaan ja muiden aallonpituusalueiden edellyttämiin erikoismenetelmiin perehdytään muiden kurssien yhteydessä.

Kirjasta on hyötyä myös muillekin kuin tähtitieteen opiskelijoille. Yhä kasvavalla harrastajajoukolla on nykyään käytössään CCD-kameroita, joilla voi tehdä tieteellisesti hyödyllisiä havaintoja. Jotta havainnoilla olisi tieteellistä merkitystä, niin tehtäessä ja käsiteltäessä on otettava huomioon monia tekijöitä, joita kirjassa on kuvattu.

Korjauksia kirjaan

Paino 0,364 kg (kilogramma)
Mitat 25,0 × 18,0 × 1,0 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2009

Painos

3. laitoksen 2. painos

Kirjastoluokka

52.3

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Nilsson ym.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.