Hannu Karttunen

Tiedettä kaikille: Matematiikka

19,20 24,20 

Matematiikka on saanut alkunsa käytännön ongelmien tutkimisesta, mutta sitä on ryhdytty tutkimaan myös pelkästään sen itsensä vuoksi. Matematiikan tutkimuksen voikin sanoa olevan lähinnä luovaa ajattelua. Todellisuus ei kahlitse matemaatikkoa, vaan hän voi taiteilijan tavoin luoda vapaasti sellaisia maailmoja kuin ikinä haluaa.

Kirja ei ole oppikirja, mutta se antaa taustaa koulussa opittavalle matematiikalle. Kirjassa kerrotaan siitä, millaisille haarautuville ja risteäville poluille perusasioiden yleistäminen voi johtaa, samoin kuvataan myös joitakin eksoottisempia matematiikan aloja. Kirja sisältää kaavoja, mutta niitä ei pidä pelästyä, sillä kirjassa selitetään, mitä ne oikein tarkoittavat. Samalla kaavat toimivat siedätyshoitona matematiikka-allergiaa vastaan.


Lue ote kirjasta!

Sisältö:

1 Matemaattinen päättely
2 Lukujen matematiikkaa
3 Matematiikan salakieli
4 Joukkojen matematiikkaa
5 Äärettömyys
6 Muotojen matematiikkaa
7 Algebra, laskusääntöjen matematiikka
8 Muutoksen matematiikkaa
9 Toden ja epätoden matematiikkaa
10 Sattuman matematiikkaa
11 Matematiikan apuvälineet
12 Inversio-ongelmat
13 Ajanvietematematiikka
14 Matematiikan perusteiden koulukuntia

Korjauksia kirjaan

Paino 0,716 kg (kilogramma)
Mitat 28 × 22 × 2 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2006

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Hannu Karttunen

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.