Hannu Karttunen

Johdatus taivaanmekaniikkaan

15,00 20,00 

Matemaattisen aineen oppikirja, josta saattaa olla hupia harrastajallekin.

Taivaanmekaniikka tutkii, miten taivaankappaleet liikkuvat keskinäisten vetovoimiensa vaikutuksesta. Lähtökohtana ovat Newtonin liikelait ja vetovoimalaki, joista lähtien muut tulokset johdetaan erilaisilla matemaattisilla menetelmillä.

Tämä kirja perustuu Helsingin yliopiston tähtitieteen laitoksella pidettyihin taivaanmekaniikan peruskurssin luentoihin. Kirjassa käsitellään perusteellisesti kahden kappaleen probleemaa sekä tutustutaan kolmen kappaleen probleeman perustuloksiin ja häiriöteorian alkeisiin. Paljon painoa annetaan Hamiltonin mekaniikalle, joka on lähtökohta pidemmälle meneville taivaanmekaniikan opinnoille.

Kirjan ymmärtämiseksi ei tarvita fysiikan taustatietoja, mutta kylläkin perustietoja vektotilaskennasta ja usean muuttujan differentiaali- ja integraalilaskennasta.

Paino 0,320 kg (kilogramma)
Mitat 25,0 × 18,0 × 1,0 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2009

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Hannu Karttunen

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.