Esko Valtaoja

Kosmoksen siruja

21,00 26,50 

Esko Valtaojan kirjoituksia koottuna kirjaksi, ”tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan”.

Saatavilla myös maksuttomana pdf-tiedostona.


Aloitin kirjoittajan urani lähes neljäkymmentäviisi vuotta sitten, kun isä pentele sujautti kirjoittamani kouluaineen Pohjolan Sanomiin artikkeliksi. Aiheena taisi olla kaukoputken kehitys, joten ei tässä paljon ole kehitystä tapahtunut.

Tähän kirjaan on koottu Esko Valtaojan artikkeleita ja muita lyhyitä kirjoituksia. Valtaoja kirjoittaa ”tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan”, aiheet kattavat tietenkin maailmankaikkeutemme outouksia: mustat aukot, pimeä aine ja energia, todellisuus, elämä ja sen synty, maailmanloppu.

Valtaoja paneutuu luonnontieteilijän asenteella myös henkisempiin asioihin, kuten tutkijoiden uskonnollisuuteen, harhaoppeihin, tieteenfilosofiaan ja taiteeseen. Kirjan lopussa hän spekuloi ihmiskunnan tulevaisuudesta ja avaruusmatkailun mahdollisuuksista.

Valtaojalla on ehtymättömästi oivaltavia esimerkkejä ja vertauksia. Hänen vahvasti omaan elämään nojaava kerrontansa päästää
meidät kurkistamaan loputtoman uteliaan tiedemiehen ajatuksiin. Aiemmin julkaistut artikkelit on varustettu tuoreilla jälkisanoilla. Osa teksteistä on ennen julkaisemattomia ja osa tätä kirjaa varten kirjoitettuja.

Saatavilla sähkökirjana Elisa Kirjasta ja Ellibsistä.

Paino 0,359 kg (kilogramma)
Mitat 20,0 × 13,0 × 2,0 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISSN

ISBN

Painovuosi

2010

Kirjastoluokka

50

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 122

Päätekijä

Esko Valtaoja

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.