Esko Valtaoja, Lisbeth Landefort ja Tuula Moilanen

Tähdenlento pöytälaatikossa

ja muita taivaan tarinoita

22,00 29,50 

”Minne tähdenlento päätyy? Kerronpa sinulle salaisuuden, Lisbeth. Minun pöytälaatikkooni.”

Lisbeth Landefort pakeni nuorena natseja Itävallasta Suomeen. Hänestä tuli näyttelijä, muusikko ja lopulta oopperaohjaaja.
Landefort tarjoilee elämästään välähdyksiä, joissa tähtitaivas limittyy koettuihin hetkiin. Hän haluaa tietää, mistä taivaankappaleissa on kyse ja pyytää oppaakseen Esko Valtaojan: ”Tehdään me yhdessä kirja! Minä ihmettelen ja sinä selität!”
Landefortin kysymykset tiivistävät, miten ihminen viime kädessä maailmankaikkeuden kokee. Vain paljon nähnyt voi olla näin rohkea. Esko Valtaoja vastaa kysymyksiin tyylilleen uskollisena:”Minne tähdenlento päätyy? Kerronpa sinulle salaisuuden, Lisbeth. Minun pöytälaatikkooni.”
Oman näkökulmansa tarinoihin tuo kirjan kuvittanut taidegraafikko Tuula Moilanen, joka on asunut pitkään Japanissa ja hakee innoituksensa sikäläisistä puupiirroksista ja mangasta.

Sisältö:

Maailmankaikkeuden matkaajat 7
Timantti taivaalla 9
Meidän kesämökkimme 11
Napayö 15
Koivu ja tähti 17
Onnekkaiden tähtien alla 21
Tuiki tuiki tähtönen 23
Tieteen vapauden puolustaja 27
Mata Kite Rani 29
Taivaallisia tarinoita 33
Tulossa vai menossa? 35
Kaukainen vieras 39
Tähtitieteellisen suuria lukuja 41
Rakkaalla lapsella on monta nimeä 45
Posti kulkee 47
Kuu-ukon kepposia 51

Paino 0,407 kg (kilogramma)
Mitat 27,0 × 19,0 × 0,9 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISBN

Alaotsikko

ja muita taivaan tarinoita

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 135

Arviot

Viehättävä kirja sopii aikuiselle, joka on tähtitieteessä ummikko. Tuula Koukku, Tiede 12/2013 Kirjaa haluaa sekä ahmia että säästellä. Kirjablogista Eniten minua kiinnostaa tie (12.12.2013). Tähdenle

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Valtaoja ym.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.