Tähtileiri II (13–18-vuotiaat) 28.7.–1.8.2024

Tuotteen myynti päättyy 09.07.2024 klo 00.00

340,00 390,00 

Tähtileirillä opitaan hauskojen ja mielenkiintoisten esitysten kautta tähtitiedettä, sekä jossain määrin myös tärkeitä rinnakkaistieteitä, kuten fysiikkaa ja kemiaa. Sään salliessa yötaivasta päästään myös itse havaitsemaan kaukoputkilla. Tähtileiri I:llä askarrellaan ja käsitellään aiheita kevyemmin, kun taas Tähtileiri II on asiapainotteisempi, ja asioita pyritään käsittelemään hieman syvemmin.

Ilmoittautuminen leirille on sitova! Peruuttaminen onnistuu sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä Ursaan (ursa .ät. ursa.fi, puh. 09 6840 400).

Leiriläisen tiedot

Ilmoittamalla huollettavani leirille annan suostumukseni siihen, että lapseen liittyviä tietoja mm. ruokavaliosta, terveystiedoista ja sukupuolesta käsitellään. Käsittelemme henkilötietoja turvallisesti ja noudatamme tietosuojaa koskevaa lainsäädäntöä. Tietosuojaselosteemme löytyy osoitteesta https://www.ursa.fi/tietosuoja
Leirikirje lähetetään tässä ilmoittamaanne osoitteeseen.

Leiriläisen sähköpostiosoite

Huoltajan tiedot

Kyyti * 

Leiri järjestetään Orimattilan Artjärvellä, eikä paikan päälle pääse suoraan julkisilla kulkuvälineillä. Kuljetus leirille tapahtuu omilla kyydeillä. Ursa auttaa tarvittaessa yhteiskyytien koordinoimisessa. Merkitse tähän, jos leiriläinen tarvitsee kyydin tai autokunta voi tarjota kyydin myös jollekulle toiselle samasta suunnasta tulevalle.

Tiedot ruokavaliosta

Kirjoita tähän mahdolliset ruokavalioon liittyvät seikat, joista leirin järjestäjien tulisi olla tietoisia.

Majoitus

Päärakennuksessa on 5 makuuhuonetta, joissa on yhteensä 20 vuodepaikkaa. Leirien käytössä on lisäksi ohjausrakennus, jossa on 2 makuuhuonetta ja 8 vuodepaikkaa.

Sukupuoleni on (kysymme tätä luottamuksellisesti vain huonejakojen vuoksi) * 

Kaverimajoitus

Korkeintaan kolme leirikaveria voidaan majoittaa samaan huoneeseen. Huonejaossa käytetään kaverikoodia — sanaa, jonka leirikaverit ovat sopineet yhdessä ja jota käytetään tässä tunnuksena. Kaverijakoa pyritään noudattamaan mahdollisuuksien mukaan. Yksin leirille tulevat voivat jättää tämän kohdan huomiotta.

HUOM! Jos valitset sekä kaverimajoituksen että ”en halua sekahuoneeseen” -vaihtoehdon, se on ensisijainen peruste huonejaossa. Jos haluat parantaa todennäköisyyksiäsi päästä kaverin kanssa samaan huoneeseen, kannattaa jättää valitsematta ”en halua sekahuoneeseen”.

Lisätiedot

Tähtileirillä opitaan hauskojen ja mielenkiintoisten esitysten kautta tähtitiedettä, sekä jossain määrin myös tärkeitä rinnakkaistieteitä, kuten fysiikkaa ja kemiaa. Sään salliessa yötaivasta päästään myös itse havaitsemaan kaukoputkilla. Oman kaukoputken saa ottaa mukaan, mutta sitä ei erikseen tarvita. Tähtileiri I:llä askarrellaan ja käsitellään aiheita kevyemmin, kun taas Tähtileiri II on asiapainotteisempi, ja asioita pyritään käsittelemään hieman syvemmin.

Aiheita käsitellään aina planeetoista galakseihin, alkuräjähdyksestä universumin tulevaisuuteen, kaukoputkihavainnoista satelliitteihin sekä muita tähtitieteen mielenkiintoisia aiheita. Mistä kaikki sai alkunsa? Miten maapallo syntyi? Voiko avaruudessa olla elämää? Mikä on eksoplaneetta? Miten tähdet syntyvät ja kuolevat? Näihin kaikkiin ja moniin muihin kysymyksiin löytyy vastaus Tähtileiriltä.

Leirit järjestetään Orimattilassa Ursan havaintokeskus Tähtikalliolla, joka on Pohjoismaiden suurin harrastajakäytössä oleva observatorio. Leirien hintaan kuuluu majoitus uudessa ja viihtyisässä päärakennuksessa sekä ateriat, joista vastaa ammattimainen catering-palvelu.

Tähtileireille ei ole mitään lähtötasovaatimuksia vaan ohjelmaa löytyy niin uusille harrastajille kuin kokeneillekin konkareille.

Lisätietoja leireistä voi tiedustella leirin pääohjaajalta Saara Virkkuselta joko sähköpostitse (saara.virkkunen .ät. ursa.fi) tai puhelimella (045 2320 210).

Ilmoittautuminen leirille on sitova! Peruuttaminen onnistuu sairastapauksissa lääkärintodistusta vastaan. Epäselvissä tapauksissa ota yhteyttä Ursaan (ursa .ät. ursa.fi, puh. 09 6840 400).

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.