Hannu Karttunen

Tiedettä kaikille: Fysiikka

19,20 24,20 

Ursan Tiedettä kaikille -sarja jatkuu fysiikkaa käsittelevällä teoksella.

Fysiikka on jaoteltu oppikirjoissa perinteisesti sellaisiin lukuihin kuin mekaniikka, lämpöoppi, sähköoppi jne. Fysiikan eri teoriat voivat vaikuttaa hyvinkin irrallisilta asioilta, mutta ne kuvaavat kuitenkin samaa todellisuutta ja ovat keskenään yhteensopivia. Ne ovat kuin kartasto, jossa on erilaisia karttoja eri tarpeisiin.

Kirjassa fysiikan perusteorioita, mekaniikkaa, sähkömagnetismia, lämpöoppia, erikoista ja yleistä suhteellisuusteoriaa sekä kvanttimekaniikkaa esitellään siinä järjestyksessä, jossa ne ovat rakentuneet. Tutkimusmatka aloitetaan sellaisista ilmiöistä, joista meillä on arkipäivän kokemusta.

Kirjassa ei mennä kovin pitkälle teorioiden yksityiskohtiin, sen sijaan tarkoituksena on hahmottaa, miten ne yhdessä muodostavat kuvauksen meitä ympäröivästä fysikaalisesta maailmasta.

Korjauksia kirjaan

Paino 0,654 kg (kilogramma)
Mitat 28 × 22 × 2 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISSN

ISBN

Painovuosi

2004

Korjauksia

Korjauksia kirjaan

Kirjastoluokka

52

Kustantaja

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa

Julkaisusarja

Tiedettä kaikille

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Hannu Karttunen

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.