Sari Hartonen, toim.

Vesilläliikkujan sääopas

12,00 18,00 

Käytännöllinen sääopas.

Tulevan sään ennakoiminen on veneillessä elintärkeää, oli sitten liikkeellä kanootilla, moottori- tai purjeveneellä. Vesilläliikkujan sääoppaassa kerrotaan, mistä löytää luotettavat ennusteet ja miten ennustetta voi tarkentaa itse vaikkapa pilviä ja haloja tarkkailemalla. Merellä ja järvillä taivas on hyvin näkyvissä ja luonnon havainnointi on muutenkin palkitsevaa ajankulua. Kirja on suunnattu veneilijöille, mutta tarjoaa käyttökelpoista säätietoa myös muille retkeilijöille.

Säällä, aallokolla ja merivedenkorkeudella on suuri merkitys veneillessä. Mitä paremmin veneilijä ymmärtää ja seuraa säätä, sitä turvallisempaa veneily on.

Ilmatieteen laitoksen asiantuntijat ovat koonneet nopeasti hahmotettavan oppaan säästä ja vesilläliikkujille tarkoitetuista ennusteista, varoituksista ja muista palveluista. Asiantuntijat opastavat, kuinka säätä kannattaa seurata myös itse ja kuinka yhdistää omat havainnot ajankohtaisiin ennusteisiin.

Säätietoa on koko ajan enemmän saatavilla. Luotettavien verkkosivujen ja erilaisten mobiilipalveluiden merkitys kasvaa samalla kun Radio Suomen merisää varoituksineen säilyy yhä edelleen olennaisena osana veneilijöiden palveluita.

Sisältö:

Vinkkejä veneilijälle – miksi säätä on syytä tarkkailla?.
Varoitukset auttavat ennakoimaan
Yleistä sääilmiöistä
Perustietoa tuulesta
Näkyvyys ja sitä heikentävät ilmiöt
Rajuilma voi yllättää veneilijän
Aallokkoa, jäätä ja muuta merellistä asiaa
Havainnot merellä ja rannalla
Sääennuste – yhdistelmä tiedettä ja taitoa
Sään ja luonnon tarkkailu
Sääennusteet veneilijöille
Liitteet
Hakemisto

Paino 0,215 kg (kilogramma)
Mitat 21,0 × 15,0 × 0,7 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISBN

Kirjastoluokka

55.5

Kustantaja

Ursa

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja

Julkaisija

Ilmatieteen laitos

Muut Tekijät

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Sari Hartonen, toim.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.