Tapio Markkanen

Helsingin observatorio

20,00 27,00 

Helsingin observatorion historia

Helsingin observatorio valmistui vuonna 1834. Arkkitehti Carl Ludvig Engel suunnitteli rakennuksen ”kaupungin kaunistukseksi”. Professori Friedrich Argelanderin ohjeiden mukaan rakennetusta observatoriosta tuli aikansa nykyaikaisin tähtitorni, jonka suunnitteluperiaatteita seurattiin muissa observatorioissa vuosikymmenien ajan.

Observatorio rakennettiin suojaksi kaukoputkien ympärille, mutta se oli myös monen tähtitieteilijän perheen koti. Professori Tapio Markkanen kertoo kirjassa Helsingin observatorion vaiheista, siellä työtään tehneistä ihmisistä sekä työn tulosten merkityksestä tähtitieteen kehityksessä. Upea kuvateos sisältää myös ruotsin- ja englanninkieliset käännökset kuvateksteistä sekä tiivistelmät.

Paino 0,424 kg (kilogramma)
Mitat 25,0 × 22,5 × 0,8 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2012

Kirjastoluokka

52.09

Kustantaja

Ursa

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Tapio Markkanen

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.