Dan Hooper

Kaiken alku

27,00 36,00 

Mitä tiedämme maailmankaikkeuden ensimmäisistä hetkistä?

Tutkijat ovat viime aikoina tehneet ratkaisevia löytöjä siitä, kuinka kosmoksemme on kehittynyt 13,8 miljardin vuoden ajan. Tietämyksessämme on kuitenkin edelleen kriittinen aukko. Emme tiedä juuri mitään siitä, mitä tapahtui maailmankaikkeuden ensimmäisten sekuntien aikana. Kaiken alku kertoo, miten yritämme ymmärtää tätä tärkeintä ja salaperäisintä ajanjaksoa kosmisen historian alussa.

Dan Hooper vie lukijat kosmologian arkikokemukselle vieraaseen maailmaan ja kuvailee syvällisiä kysymyksiä, joita tutkijat esittävät maailmankaikkeuden alkuperästä ja luonteesta. Hooper kertoo, kuinka tutkijat koettavat luoda alkuräjähdyksen olosuhteet testatakseen lupaavia teorioita siitä, miten ja miksi universumimme sisältää niin paljon ainetta ja niin vähän antiainetta. Saatamme pian myös saada selville, kuinka pimeä aine muodostui maailmankaikkeutemme ensimmäisinä hetkinä. Uusilla kaukoputkilla voidaan kurkistaa kosmisen inflaation aikakaudelle, jonka tapahtumat loivat maailmankaikkeutemme sellaiseksi kuin se nyt on.

Dan Hooper on Fermilabin teoreettisen astrofysiikan ryhmän johtaja ja Chicagon yliopiston tähtitieteen ja astrofysiikan professori. Tutkimuksissaan hän keskittyy pimeään aineeseen ja kosmiseen säteilyyn.

Paino 1 kg (kilogramma)
Mitat 21 × 15 × 2,3 cm (senttimetri)
Päätekijä

Dan Hooper

ISBN

Julkaisija

Ursa

Suomentaja

Tuukka Perhoniemi

Painovuosi

2020

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.