Travis A. Rector, Kimberly Arcand ja Megan Watzke

Maailmankaikkeuden värit

26,00 35,00 

Tässä kirja kaikille, jotka ovat joskus miettineet miten upeat avaruuskuvat saadaan aikaan.

Uskomattoman upeat avaruuskuvat rikastuttavat tiedeuutisia tämän tästä. Tähtitiede on avaruusteleskooppien ja uusien valtavien maanpäällisten kaukoputkien ansiosta saanut aikaan hämmästyttäviä kuvia, jotka herättävät katsojan mielenkiinnon ja mielikuvituksen.

Voisiko tuollaisia värikkäitä maisemia oikeasti nähdä ihmissilmällä? Ovatko kuvien värit luonnollisia? Miten näitä kuvia saadaan aikaiseksi?

Maailmankaikkeuden värit esittää seikkaperäisesti miten avaruuskuvat syntyvät suurten kaukoputkien avulla ja miten niitä käsitellään ennen uutiskuviksi päätymistä. Tie kaukoputken ccd-kameran tai ilmaisimen raakadatasta värillisiin avaruusmaisemiin on pitkä ja monivaiheinen. Kuvissa käytetyillä väreillä on eri merkityksiä, ja kuviin pitää saadaan mukaan tietoa aallonpituuksilta, joita ihmissilmä ei aisti.

Travis A. Rector on tähtitieteen professori Anchoragen yliopistossa, ja hänen nimensä esiintyy lukuisten tunnettujen avaruuskuvien tekijätiedoissa. Kimberly Arcand johtaa Nasan Chandra-avaruusteleskoopin viestinnän visualisointia. Megan Watzke on Chandra-avaruusteleskoopin tiedottaja.

Kirjasta sanottua

arvionappi_p Tutkija Tiera Laitisen arvio
Tähdet ja avaruus 3/2017

 

Arvio Helsingin Sanomissa

Esko Valtaojan kolumni Turun Sanomissa

Paino 1,370 kg (kilogramma)
Mitat 25,5 × 23 × 2,5 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Sivumäärä

ISBN

Painovuosi

2017

Kirjastoluokka

52.3

Kustantaja

Ursa

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 153

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Rector ym.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.