Sky-Watcher

Sky-Watcher Starquest-102R

369,00 410,00 

StarQuest-102R putki on optiikaltaan akromaattinen linssikaukoputki. Lyhyt polttoväli takaa suuren näkökentän. Suljettu rakenne tekee kaukoputkesta helppohoitoisen. Kolmijalkainen ekvatoriaalinen Starquest on kevytrakenteinen, ja helppo kuljettaa havaintopaikalle tai ottaa vaikka matkalle mukaan. Starquest soveltuu myös lahjaksi tai tähtiharrastuksen aloittamiseen.

StarQuest-102R kaukoputken objektiivin halkaisija on 102mm. Tämän kokoinen kaukoputki on omiaan yleiseen harrastelijakäyttöön, sillä valovoima riittävä monenlaisiin kohteisiin. Putken paino on erittäin kevyt. Mukana tulevat kaksi okulaaria antavat suurennukset, jotka sopivat hyvin esimerkiksi Kuun, avonaisten tähtijoukkojen ja kirkkaimpien galaksien katseluun. Lisävarusteena on saatavilla mm. erilaisia okulaareja. StarQuestin jalustan kevyen rakenteen takia emme suosittele putkessa käytettäväksi painavia lisävarusteita: kameraa, raskaita okulaareja, kuten esim. zoomit tai painavaa aurinkosuodatinta.

Ursasta ostettavan kaukoputken hintaan sisältyy lisäksi Tähdet-vuosikirja (sh. 16 €), Kaukoputket – käyttäjän opas (sh. 15,15 €). Noudon yhteydessä saat alkuopastuksen kaukoputken käyttöön.

Ensimmäistä kaukoputkea ostamassa? Tutustu kaukoputken ostajan oppaaseen.

Paino 10 kg (kilogramma)
Mitat 95 × 29 × 23 cm (senttimetri)
Objektiivin halkaisija

102mm

Polttoväli

500mm

Okulaarit

10mm ja 25mm

Jalusta

Ekvatoriaalinen Starquest-jalusta kolmijalalla

Etsin

Punapistetähtäin

Paino

Havaintokunnossa 8kg

Tuotekoodi

10279

Tekijä

Paketin mitat

95 x 29 x 23 cm, 10 kg

Muuta

Hintaan sisältyy Tähdet-vuosikirja (sh. 16 €) sekä Kaukoputket – käyttäjän opas (sh. 15,15 €).

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.