Veikko Mäkelä, Markus Hotakainen, Hannu Karttunen, Matti Suhonen (toim.)

Tähdet 2024

14,00 18,00 

Kattava opas tähtitaivaan tapahtumiin. Julkaistaan vuosittain.

Milloin olet viimeksi katsellut tummuvalle iltataivaalle kirkastuvia tähtiä?

Ursan vuosikirja Tähdet 2024 kertoo milloin ja missä päin taivasta on kiinnostavaa nähtävää. Kirjan avulla voit tunnistaa huomiota herättäviä taivaankohteita. Opas sisältää monipuolisesti tietoa tähtitaivaan tapahtumista ja ilmakehän ilmiöistä.

Kirja jakautuu kuukausikatsauksiin, joissa on tähtikarttojen lisäksi tietoa tähtitaivaan asennosta, planeettojen ja Kuun näkymisestä sekä muista vaihtelevista taivaan tapahtumista. Kirjan kalenteriosassa on Auringon, Kuun ja planeettojen nousu- ja laskuajat sekä muuta taulukkotietoa.

Aurinkokunnan suurin planeetta Jupiter loistaa taivaalla komeasti vuoden 2024 keväällä ja syksyllä. Loppuvuodesta punainen planeetta Mars ilmestyy sen seuraksi taivaalle. Myös Saturnus näkyy yhä paremmin. Syyskuussa nähdään osittainen kuunpimennys koko maassa. Kirja antaa vinkkejä myös muiden taivaanilmiöiden tarkkailuun.

Tähdet-vuosikirjan tukisivut

Paino 0,278 kg (kilogramma)
Mitat 21 × 14,6 × 0,8 cm (senttimetri)
Päätekijä

Mäkelä ym.

Tekijä

ISBN

Kirjastoluokka

52

Painovuosi

2022

Sivumäärä

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.