Yeomans, Donald K.

Lähiasteroidit ja komeetat

Kuinka ne löydetään ennen kuin ne löytävät meidät

24,00 32,00 

Maan lähellä kiertävien ja mahdollisesti meitä uhkaavien asteroidien ja komeettojen etsintä.

Kaikista meitä uhkaavista luonnonkatastrofeista ainoastaan komeetan tai asteroidin törmäys voi tehdä lopun koko sivilisaatiostamme yhdellä iskulla. Donald K. Yeomans tutustuttaa lukijan käynnissä olevaan etsintään, jossa meitä mahdollisesti uhkaavat kappaleet yritetään löytää ennen kuin ne löytävät meidät. Arvioiden mukaan Maalle tuhoisia lähiavaruuden pienkappaleita on n. 500 000 ja vain 1 % niistä on toistaiseksi löydetty.

Nämä lähiavaruuden pienkappaleet tarjoavat meille vihjeitä aurinkokuntamme alkuperästä. Yeomans selittää, miten varhaiset törmäykset Maahan toivat tänne alkuaineita, jotka tekivät elämän mahdolliseksi. On mahdollista, että ihmiskunta saa kiittää olemassaolostaan Maahan rysähtäneitä kappaleita.

Samoilta asteroideilta voidaan saada tärkeitä luonnonvaroja, kuten vettä ja happea. Asteroideja voidaankin mahdollisesti käyttää tankkausasemina Marsiin ja kauemmas aurinkokuntaan suuntautuvilla matkoilla.

Donald K. Yeomans on Nasan Jet Propulsion Laboratoryn tutkija. Hän johtaa Nasan lähiavaruuden kappaleita tutkivaa toimistoa (Near-Earth Object Program Office) ja aurinkokunnan dynamiikkaa tutkivaa ryhmää (Solar System Dynamics Group). Yeomans kuuluu Time-lehden mukaan maailman 100 vaikutusvaltaisimman ihmisen joukkoon vuonna 2013.

Saatavilla sähkökirjana Elisa Kirjasta.

Sisältö:

1 Maan lähimmät naapurit
2 Aurinkokunnan synty – klassinen käsitys
3 Miten ja missä lähiavaruuden kappaleet muotoutuvat?
4 Lähiavaruuden kappaleet elämän tuojina ja tuhoajina
5 Lähiavaruuden kappaleiden etsintä ja seuranta
6 Asteroidien ja komeettojen ominaisuudet
7 Aurinkokunnan luonnonvarat ja miehitetyt avaruuslennot
8 Lähiavaruuden kappaleet Maan uhkana
9 Törmäystodennäköisyyden ennustaminen
10 Maata uhkaavan lähiavaruuden kappaleen torjuminen

Paino 0,297 kg (kilogramma)
Mitat 24,0 × 16,5 × 1,2 cm (senttimetri)
Tekijä

Sidontamalli

Koko

Sivumäärä

ISSN

ISBN

Suomentaja

Markus Hotakainen

Alaotsikko

Kuinka ne löydetään ennen kuin ne löytävät meidät

Alkuperäinen Julkaisuvuosi

Kirjastoluokka

52.21

Julkaisusarja

Ursan julkaisuja 133

Arviot

Yeomans luovii tekstissään tasapainoisesti avaruuden ihmeiden ja maailmanlaajuisen katastrofin välillä. – – Yeomansin teos on ymmärrettävä ja kattava johdatus lähiasteroideihin. – Publishers Weekly Ma

Valitse normaalihinta / Ursan jäsenhinta

,

Päätekijä

Yeomans, Donald K.

Tähtitieteellinen yhdistys Ursa ry

Ursa on Suomen suurin tähtitieteellinen yhdistys. Välitämme tietoa tieteestä ja tarjoamme selkeän ja asianmukaisen käsityksen maailmankaikkeudesta. Ursan jäsenet ovat kaikenikäisiä tiedonjanoisia ihmisiä ympäri Suomen.

Ursa julkaisee Tähdet ja avaruus -lehteä sekä tietokirjoja tähtitieteestä ja sen lähitieteistä. Hyvälaatuiset kaukoputket ja tähtikiikarit saat jäsenenä edullisemmin Ursan myymälästä. Tietämättömyyttä, toivottomuutta ja tylsistymistä vastaan tarjoamme kursseja, esitelmiä, kerhoja ja leirejä sekä Kaivopuiston tähtitornilla tähti- ja aurinkonäytöksiä.

>> Uskalla tietää, liity Ursaan.